Exposities


Exposities

Nu te zien t/m 25 oktober

Schilderijen van Chris Semmelink,

Keramiek van Edith Madou

Over Chris Semmelink

Ik ben Chris Semmelink, ben beeldend kunstenaar en sinds 2005 woon en werk ik in Deventer. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, richting Vrije Kunst. Tijdens mijn studie heb ik mij meer en meer gespecialiseerd in de schilderkunst.
Mijn inspiratie haal ik uit de waarneming; de landschappen, stadsgezichten en portretten maak ik in mijn atelier in Deventer. Ik werk in een kleurrijke, gedreven stijl die duidelijk geïnspireerd is op de traditie, maar met een heel eigen visie en uitwerking. Kaders; horizontale en verticale lijnen en vlakken bieden een tegenwicht aan een gevoelsrijke inhoud.
De techniek die ik in de loop der jaren ontwikkeld heb, is een gemengde toepassing van olieverf, oliepastel, bijenwas, potlood en pigmenten. Hierdoor ontstaat een in dunne lagen opgebouwde, gelaagde huid waarin de tijd besloten ligt. De laatste jaren ben ik in mijn werk meer en meer bezig om de grens van twee naar drie dimensies te overschrijden, om de ruimte te veroveren met een open blik naar verandering en verwondering. Maar ook hier met een voorliefde voor schildertechnieken en een gevoelige en verhalende inslag.
Het werk dat ik in Maarssen laat zien is ontstaan in de afgelopen twee jaar. Het zijn voornamelijk collages; samengestelde beelden van fotografie en schilderkunst. De collages zijn ontstaan naar aanleiding van reizen naar Pisa en Palermo. Het zijn kleurrijke en zonnige impressies van het stadsleven, de architectuur, de mensen en de mediterrane sfeer

Over Edith Madou (1964)

Keramiek is echt mijn ding. Ik maak figuratieve beelden met een humoristische inslag.


Mijn inspiratie haal ik uit het nostalgische en gezellige leven van alledag, oude kookboeken, recepten
en keukengerei. Maar ook uit de geschiedenis van de Nederlandse visserij.


Ik ga altijd uit van het realisme, daarna wordt de werkelijkheid vervormd tot een eigen verhaal,
zoekend naar het absurde, humoristische en surrealisme.
Keramiek combineer ik vaak met andere materialen zoals hout, touw, metaal en glas.

Eerdere exposities

Joanna Quispel Landschappen in pastel, linosneden

Monique Polman Keramiek

Monique Nooteboom  Tiffanyglas
 

Copyright KunstmeteenKoekje @ All Rights Reserved